MURALS HOGELAND – Doe je mee?

Zoek de grootste, meest in het oog springende muur van het Hogeland en geef die als doek aan een kunstenaar.

ArtAttack, het traject Maatschappelijke Diensttijd (MDT)  gaat er vanuit de Kunstkerk Hogeland mee aan de slag. Jongeren vanaf 14 tot 27 jaar zijn opdrachtgever voor de kunstenaar. Zij zijn verantwoordelijk voor het item dat op de muur komt. In interviews met bewoners brengen ze de verhalen van het dorp in kaart, om zo de kunstenaar inspiratie te geven voor een uniek kunstwerk dat past in de omgeving.

Wordt het een portret van een inwoner, een uitvergrote afbeelding van het product dat in het gebouw wordt gemaakt, kies je voor het verhaal van de buurt of gewoon, voor een bijzondere weergave van de omgeving?

De jongeren zelf organiseren het traject, dit met ondersteuning vanuit het MDT. Ze overleggen met de eigenaar van de muur, de gemeente en de kunstenaar, doen de preparatie van de muur, regelen de PR, persberichten en socials, en helpen bij de uiteindelijke uitvoering van het werk. De connectie met de buurt is belangrijk want die moeten er ook wat van vinden.

Voor jongeren is het een unieke kans om samen te werken met kunstenaars met een grote naam, zoals bijvoorbeeld murals-artist Zenkone (Robin Nas, Breda), één van de muur-kunstenaars.

De bedoeling is dat er zes blijvende muurschilderingen door het Hogeland komen, geschilderd door prominente, bekende mural-artists, in de periode van april tot oktober.

Elke maand start er een nieuwe kunstenaar en tegelijk werkt een steeds wisselende groep jongeren, o.l.v. van één van de artists aan een eigen workshop-muur.

Ben je enthousiast geworden van dit bericht? Lijkt het je tof om hieraan mee te werken? Geef je op via het inschrijfformulier op deze site, we zien je graag aansluiten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *